Welkom op Getsalty.nl

Dé blog voor surfgirls

Follow us

Zomerse wetsuits voor de zomer van 2019!

Zomerse wetsuits voor de zomer van 2019!

Nog een paar maanden wachten en dan is hopelijk wat zonniger en warmer dan vandaag in Nederland. Om alvast naar de zomer uit te kijken, heb ik voor jullie wat items uit de nieuwe collectie spring suits en zomer wetsuits van de leukste surfmerken bij elkaar gezocht!

Wat zijn spring suits eigenlijk?

Bij het woord ‘spring’ moet ik altijd meteen aan de lente denken. Dit is ook een leuk ezelsbruggetje naar de spring suits. Spring suits zijn eigenlijk wetsuits voor warmer water: shorty’s dus. Het zorgt ervoor dat je core en bovenlichaam warm blijft, zodat je langer kunt blijven peddelen. En niet geheel onbelangrijk, het beschermt je ook nog voor een groot deel tegen de zon!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Rip Curl Surfer @taina.surf after a fun session in her G-Bomb UV Surf Suit 🔥

Een bericht gedeeld door Rip Curl Women (@ripcurl_women) op

Hoe leuke is deze van Rip Curl? Hij is hier te koop voor € 119,99.

Zomerwetsuits die wél geschikt zijn voor Nederlandse temperaturen

Behalve als je Laura heet (want dan surf je ook in het warme water van de Atlantische oceaan in je 3/2 omdat je het altijd koud hebt) zijn 3/2 wetsuits geschikte surfpakken voor de Nederlandse zomers. En wie zegt dat die pakken saai hoeven te zijn? Not me!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@teresabonvalot standing right where she belongs 📷@carlospintophoto

Een bericht gedeeld door Billabong Women’s Europe (@billabongwomenseurope) op

Een wetsuit met panterprint van Billabong Women’s Europe! Way boven mijn eigen budget (ook al is die zelfs in de aanbieding voor € 264,-) , maar dit is echte een droompak.

Normaal zie je bij een wetsuit alleen de print op de mouw of op de been, maar dit is best uniek! Deze wetsuit is uit de POP-surf collectie van Roxy.

Wetsuits voor in de tropen

Toen ik vorig jaar in Sri Lanka was, was dat de eerste keer dat ik in de tropen ging surfen. Ik ging met mijn springsuit van O’Neill het water in en kwam er gelijk achter dat dit helemaal niet nodig was. Het water voelde aan alsof je in bad stapte. Ik ben daarom overgestapt op een lycra shirt, maar deze schoof vaak omhoog als ik gespoeld werd (en dat was nog wel vaak, just so you know). Iets handiger had geweest om een wetsuit te kopen die gemaakt is voor de tropische warmte. Zo’n bodysuit beschermt je huid tegen de UV-straling en tegen het schuren van je buik tegen je wax-laag!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dress up in the line up in the Sweet Roots Bodysuit 💫

Een bericht gedeeld door Billabong Women’s Europe (@billabongwomenseurope) op


Deze Sweet Roots Bodysuit van Billabong Womens Europe vind ik echt prachtig. Want tja, ik heb nou eenmaal iets met bloementjesprint!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

holidays are around the corner… start planning vacation outfits now 🌊 tap to shop @imogencaldwell @_carlybrownphotographer_ #teamoneill

Een bericht gedeeld door O’Neill Women’s (@oneillwomens) op

Wauw! Helaas kan ik deze nog niet vinden op de Nederlandes O’Neill site. Hopelijk komt deze snel in de Europese collectie.

Welke zomerse wetsuits heb jij in jouw collectie?

Geen reactie's

Geef een reactie